Sølagers økologiske kartofler

Nedenfor kan du se vores udvalg af økologiske kartofler.

ALLIANS – Yndlings spisekartoflen

Ny tysk sort med lange til langovale knolde. Meget gulkødet type, og en typisk special salat kartoffel. Allians er en meget efterspurgt sort og manges yndlingskartoffel. Allians og Ditta er vores hoved sorter.

ÆGGEBLOMME – Besværlig men helt fantastisk

Gammel dansk sort som oprindelig er fundet på Langeland. Sætter mange kuglerunde knolde med lidt dybe øjne. En særpræget sort som har en unik cremet smag og gul kødfarve. Deraf navnet.

Mange kender Sølagers æggeblommer. Vi er som regel heldige med æggeblomme og med at få den til at holde sig god hele vinteren. Skræl ikke æggeblomme, skrub de tidlige og pil de sene!

SIEGLINDE – God spisekartoffel

Klassisk gammel tysk sort, med en særlig god smag. Relativ tidlig i vækst og kan bruges som tidlig kartoffel. Blev tidligere dyrket rigtig meget på Fyn.

ALUETTE - Bage

Alouette er en fantastisk bagekartoffel. Sorten har et højt mel indhold og er god til mos, fritter og ovn. Aloutte er meget efterspurgt grundet dens egenskaber og da den er skimmelresistent er den altid flot i skrællen. De små Alouette sælger vi ofte billigt. 

SOLIST – Tidlig spisekartoffel

Den absolut tidligste sort på markedet. Vi sælger kun Solist som tidlige kartoffel indtil de andre sorter er klar. Dansk oprindelse.

BLÅ CONGO – Blå, børnenes yndlings

Blå Congo stammer fra Sverige. En helt igennem blå kartoffel, som har mange morsomme egenskaber.

Der kan laves blå kartoffelchips, blå kartoffelmos.

God fx iblandet gule kartofler til en flot kartoffelsalat med 2 farver.

Mange børn er glade for Blå Congo. Hvis du går efter den bedste spisekartoffel skal du vælge en anden sort. 

Vores kartofler

I 2023 har vi 7 - 8 sorter. Nogle af dem dog kun i små mængder.

Allians og Alouette

Vores kartofler smager bedre end butikskartofler, de bliver ikke vandet og den længere vækstperiode gør noget godt for kvaliteten.

Mange af vores sorter finder man sjældent i butikker, de passer ikke ind i deres systemer.